کاربران، طراحاني ناشناس، اما واقعي‌اند
نوشته شده توسط : نینجا

اجتماع مجازي يعني تکامل و عملکرد صحيح يک وب‌سايت که در آن بازديدکنندگان و صاحبان وب‌سايت به يکديگر وابسته باشند.

اين طرز فکر تغييري اساسي در اين صنعت پديد آورد: کاربر به يک طراح ناشناس تبديل شد. در اين مقاله چهره بانفوذ کاربر را به‌شما نشان مي‌دهيم و از قدرت اجتماعي‌تان پرده برمي‌داريم!

نقش‌هاي سنتي

در آغاز پيدايش وب، نقش‌هاي حرفه‌اي‌هاي وب و بازديدکنندگان کاملا از يکديگر جدا شده بودند. فناوري‌هايي مانند ايميل، تابلوهاي اعلانات و اتاق‌هاي گفت‌وگوي چندنفره اينترنتي (IRC) موجود بودند، ولي بيشتر کاربران وب از نظر تکنولوژيکي در سراشيبي قرار داشتند و قيمت و پيچيدگي کامپيوترها و دسترسي به اينترنت از بزرگ‌ترين موانع بر سر راه اکثر افراد در روزهاي آغازين بودند. افزون بر اين، وب‌سايت‌ها ساده و قدرت کاربران محدود بود.

حرفه‌اي‌ها

نقش حرفه‌اي‌هاي وب، ساخت وب‌سايت‌هايي بود که اطلاعات خاصي را در اختيار کاربر قرار مي‌داد. تنها راه چاره، درخواست از کاربر براي بازخورد بود و به اين معنا که طراحان وب تنها کساني بودند که مي‌دانستند چه‌چيزي براي کاربران بهتر است. قابليت استفاده و دسترسي آسان فقط جنبه تجملاتي داشت و بيشتر تهيه‌کنندگان وب‌سايت آنها را ناديده مي‌گرفتند.

مخاطب

در قديم نقش مخاطب بازخورد دادن بود، در حالي‌که هيچ تاثيري روي وب‌سايت نداشت. محبوبيت وب‌سايت بيشتر از روي محتواي آن سنجيده مي‌شد، بازاريابي به دايرکتوري‌ها و موتورهاي جستجو محدود شده بود، قدرت دادن به کاربر و پروسه بازخورد جايي در فکر طراح نداشت.

آن زمان‌ها آمدند و رفتند. بدون بازديدکننده، وب‌سايت‌هاي ما به‌سختي نفس مي‌كشيدند و زماني که اهميت اين مساله فهميده شد، راه‌هاي قديمي کنار گذاشته شدند و به کاربران اهميت بيشتري داده شد. تعاملات با کاربر براي يک وب‌سايت به امري حياتي تبديل شد و نياز به بازخورد مثبت نقش‌ها را تغيير داد: مخاطب ما اکنون شرايطي دارد که بايد راضي نگه‌داشته شود.

عناصر موفقيت

در اينجا شايد به اين مساله فکر کنيد که چرا بايد به کاربران اعتماد کنيم؟ اين سوال خوبي است. زماني که بسياري از کاربران حتي نمي‌دانند يک مرورگر وب چيست، تفاوت قائل شدن ميان توصيه‌هاي سازنده و سخن‌هاي ناكارآمد کار دشواري است. از اين رو تمام تعاملات با کاربران بايد در کمال احترام انجام شود، چرا كه ترغيب جمعيت به انجام يک عمل هنوز هم يک کار مفيد است.

رمز پيروزي در اين کار آن است که از دانش، تجربه، تحقيقات و اعتمادتان براي پيشرفت استفاده کنيد. با استفاده از مخلوطي از داده‌هاي کمي و کيفي مي‌توانيد آگاه شويد چه‌چيزي براي مشتريانتان بهترين جواب را مي‌دهد. البته گذاشتن تمام کارها بر دوش بازديدکنندگان کار خوبي نيست ولي بايد کانال‌هايي ايجاد شود که آنها بتوانند نظرات خود را اعمال کنند. اگر از آنها خواهش نکنيد بي‌شك آنها اين کار را در جاي ديگري انجام خواهند داد.

ممکن است با ديدن برخي از ايده‌هايي که از کاربران مي‌گيريد، عصباني شويد ولي اگر سيستم بازخوردگيري را به‌درستي پياده‌سازي کنيد، بازخوردهاي مثبت زيادي که مي‌گيريد شما را غافلگير خواهد کرد. بايد اين وابستگي دوسويه، اين نياز به تبادل ديدگاه‌ها و ارزش طراح ناشناس را بشناسيم.

قدرداني

بازديدکنندگان شما چيزي فراتر از آمار و ارقام هستند: آنها به قدرداني نياز دارند. شما به‌عنوان يک طراح حرفه‌اي مي‌توانيد يک وب‌سايت را از نظر مهندسي بازديد کنيد ولي اين درنهايت به کاربران بستگي دارد که تصميم بگيرند از سرويس‌هاي شما استفاده کنند يا نه؟ تصديق و درک نيازهاي کاربران و تنوعي که بازديدکننده را براي عبور از موانع تشويق كند، حياتي هستند.

توازن

توازن در زندگي بسيار مهم و براي طراحي بسيار حياتي‌تر از ديگر زمينه‌هاي وب است. طراحان با نظرات بازديدکنندگان مي‌توانند از مرزهايي عبور کنند که اغلب به رابطه‌هاي اجتماعي بيشتر منجر مي‌شوند که نه‌تنها وب‌سايت‌ها بلکه زندگي‌هاي آنها را غني مي‌سازد. پس نگهداري رابطه‌هاي خوب با آنها، بزرگ‌ترين کار است.

ارتباطات

ارتباط يک مساله اساسي براي تجربه‌هاي تعاملي و اجتماعي ما در وب است و محتواي غني به‌دست آمده از کمک بازديدکنندگان مي‌تواند به روياهاي ما واقعيت ببخشد. کار کاربر اين است که جلو بيايد و به همه کمک کند ولي کار ما اين است که مثل يک واسطه بين آنها و وب‌سايت عمل کنيم، تا آنها به تجربه ايده‌آل خود برسند. ما در واقع مفسران وب هستيم.

تغيير جامعه‌شناسي

مهم‌ترين چيزي که بايد به آن توجه داشت پروسه طرح‌ريزي و پياده‌سازي مکانيزمي براي بازديدکنندگان است كه با توجه به آن بتوانند با سرويس‌هاي شما تعامل داشته باشند. بنابراين تمام وقت و تلاش خود را روي اين مساله بگذاريد که چگونه وب‌سايت‌تان را بهتر کنيد. روش‌هاي زيادي براي اين کار وجود دارد. چيزي که مهم است خطوط ارتباطي بين شما و کاربرانتان است که بايد باز باشد، تا بتوانيد در مسير شغلي‌تان با موفقيت گام برداريد.

آينده وب در اتصال اجتماعي و يک نقش واژگون که به آن تغيير جامعه‌شناسي مي‌گويند خلاصه مي‌شود. بطور ساده ما طراحان وب، شنونده نظرات کاربرانمان هستيم و کاربران طراحان ناشناس که درباره جايي که مي‌بينند تصميم مي‌گيرند که چگونه وب بايد تکامل پيدا کند و چگونه رسانه ساخته و مورد استفاده قرار بگيرد.




:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : 15 آبان 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: